“ELS REPTES PEDAGÒGICS DE L’EDUCACIÓ AMBIENTAL” AL CONGRÉS NACIONAL D’EDUCACIÓ AMBIENTAL

cnea-abril3.jpg?profile=RESIZE_710x

Des del novembre passat el Congrés Nacional d’Educació Ambiental 20/21, cada mes proposa una sessió en línia en la qual, des de diferents enfocaments i mirades, es reflexiona i es construeixen de forma col·lectiva propostes  i estratègies per avançar cap a la sostenibilitat.

 

La sessió del proper 26 d’abril es centrarà en els reptes pedagògics de l’educació ambiental que, com diu el lema del congrés, ens ha de servir per transitar “De l’acció individual a la transformació col·lectiva“.

Us animem a què hi assistiu, i sobretot a què  hi participeu  activament i enriquiu el treball col·laboratiu amb la vostra experiència com a docents compromesos en l’educació ambiental.

+Informació sobre el congrés

 

SEMINARI “ESTRATEGIAS EDUCATIVAS HACIA LA SOSTENIBILIDAD. CAMINOS DE FUTURO”DEL MINISTERIO DE EDUCACIÓN Y FORMACIÓN PROFESIONAL

cartel-eds-seminario-web-1.jpg-1.jpg
 

El seminari “Estrategias educativas hacia la sostenibilidad. Caminos de futuro“, organitzat pel Ministerio de Educación y Formación Profesional (MEFP), es planteja com un espai de reflexió crítica, debat i intercanvi d’idees entre els diferents agents implicats en la sostenibilitat. En particular, des del Ministerio es reconeix el paper cabdal dels centres educatius com a agents transformadors de les realitats locals per esdevenir una societat més inclusiva, solidària, justa i sostenible tant socialment com ambient.

El seminari es durà a terme a través de la plataforma zoom, els propers dies 22, 27 i 29 d’abril, de 17-19h, i té com objectius:

  • fer una anàlisi crítica i reflexiva sobre la problemàtica sociambiental actual i donar a conéixer els principis i conceptes clau de l’Educació per la Sostenibilitat (EDS)
  • mostrar exemples, agents i projectes relacionats amb l’EDS i en sintonia amb l’Agenda 2030, d’acord amb la proposta de la UNESCO i com recull la  en afirmar que els centres educatius han d’esdevenir espais de custòdia i cura del medi ambient.

En cadascuna de les jornades es presentaran diverses experiències educatives, i hi haurà  taules de debat d’experts en Educació per la Sostenibilitat i tècnics de les diferents xarxes estatal, en les quals hi serà present el programa Escoles Verdes i la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya (XESC).

Enllaç al Programa

+ informació i enllaç a la inscripció (termini: fins el 21 d’abril de 2021 a les 23:59)