Com cada any, la Red de Escuelas Sostenibles estatal, ESenRED (Escuelas hacia la Sostenibilidad  en Red), ens proposa les xarxes d’escoles sostenibles d’arreu, com la XESC (Xarxa d’Escoles Sostenibles de Catalunya), una acció conjunta per a celebrar el dia Mundial del Medi Ambient (el 5 de juny de 2021).8851636699?profile=RESIZE_710x

La idea de la proposta s’ha inspirat en els conclusions de la V Assemblea de les Nacions Unides per al medi ambientque es va celebrar el 22-23 de febrer passat a Nairobi. En aquesta assemblea es va posar en evidència, entre d’altres temes, la necessitat d’actuar per canviar la nostra relació amb la natura. La pandèmia ha posat de manifest i ha agreujat els desafiaments de salut, socioeconòmics i ambientals.

El lema acordat per celebrar el dia del Medi Ambient enguany és “La restauració dels ecosistemes i la urgència per fer les paus amb la natura”

L’assoliment dels objectius de l’Agenda 2030 és, ara més que mai, urgent per aconseguir aturar la crisi socioambiental i la crisi econòmica. La proposta a tots els centres educatius de la XESC i de la resta de xarxes estatals que formem ESenRED pretén interpel·lar a l’alumnat a actuar en la seva comunitat, al seu entorn per aconseguir bones pràctiques en el marc dels ODS.

 

Què us proposem?8851631099?profile=RESIZE_710x

  • Descarregar i emplenar la diapositiva model que trobareu en aquest enllaç amb una acció que hagueu fet o us comprometeu a fer lligada als ODS i la que cerqueu  aliances per dur-la a terme. Us compartim els ODS en català en aquest drive.
  • Enviar-la a jgarcia@fundesplai.org  abans del 27 de maig.

Amb totes les diapositives que rebem de tots els centres que participin, elaborarem un vídeo conjunt com a XESC que també compartirem amb la resta de centres d’ESenRED, i que difondrem per xarxes socials el dia 5 de juny.