La setmana Bio que es celebra del 12 al 20 d’octubre.  Aquest esdeveniment està impulsat per la Generalitat de Catalunya. Amb l’objectiu de donar a conèixer la producció agrària i l’alimentació ecològica a la comunitat educativa.

La Setmana Bio a l’escola és l’apartat de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica dedicat a la comunitat educativa.  El seu objectiu és donar a conèixer la producció agroalimentària i l’alimentació ecològiques en l’entorn educatiu, tant a l’alumnat com a les famílies, mitjançant un programa d’activitats específiques.

Us convidem a participar a una xerrada-taller sobre agroecologia escolar i sobre com podem millorar la biodiversitat als horts escolars. A més, es farà entrega de planter i llavors a les docents assistents per a que engeguin l’hort del seu centre. 

DIMECRES 9 d’Octubre, a Fundesplai al Prat de Llobregat Enllaç a la inscripció 

Si voleu més informació de les jornades podeu escriure a setmanabio@fundesplai.org

QUINES ACTIVITATS ES PODEN FER DURANT LA SETMANA BIO A L’ESCOLA?

Podeu organitzar qualsevol activitat que estigui relacionada amb la producció i l’alimentació ecològiques. A continuació us proposem algunes idees, i si necessiteu un cop de mà per organitzar-les, escriviu-nos i us ajudem.

  • POSEU EN MARXA L’HORT DEL VOSTRE CENTRE:  avanceu-vos al fred i aprofiteu aquestes dates per engegar l’hort escolar
  • ASSISTIU A ALGUNA DE LES JORNADES PER A PROFESSORAT “Engeguem l’hort escolar d’hivern”
  • VISITEU UN PAGÈS O UNA RAMADERA ECOLÒGICA perquè us ensenyi la seva explotació
  • VISITEU UN OBRADOR O UNA COOPERATIVA D’ELABORACIÓ D’ALIMENTS ECOLÒGICS: sucs, conserves de fruita o verdures, melmelades, un molí d’oli…
  • ELABOREU UN MAPA ON SURTIN ELS PRODUCTORS ECOLÒGICS DE LA VOSTRA ZONA I COMPARTIU-LO AMB LA COMUNITAT EDUCATIVA. També ho podeu compartir amb els botiguers del barri!
  • ORGANITZEU UNA XERRADA SOBRE ALIMENTACIÓ ECOLÒGICA i convideu a les famílies de l’escola
  • FEU UN TALLER: de cuina, de melmelades, d’encurtits o de conserves amb ingredients ecològics
  • ORGANITZEU UN TAST: de fruites, verdures, germinats, oli, melmelades o altres productes ecològics

 

També et pot interessar